OVER STEEF

Wie is Steef Fontane Pennock?

Geboren en getogen in een ondernemersfamilie te Den Haag. Na de middelbare school en de dienstplicht gaan werken bij Unilever. Hier kennis gemaakt met distributie en transport, later ook verkoop. Na ruim 3 jaar overgestapt naar het internationaal wegtransport van (gevaarlijke) stoffen bij de Nederlandse Wegtanker Maatschappij (NWM) in Uithoorn.

Van transportleider en (risk)kwaliteitsmanager tot hoofd algemene zaken, in 18 jaar tijd verschillende functies doorlopen. Veel ervaring opgedaan met de opkomende ontwikkelingen op het gebied van kwaliteitsmanagement, risk/veiligheid, verzekeringen en opleidingen en vaktechnisch het multimodaal vervoer.

Voorzitter van de kring van kwaliteitsmanagers van het Koninklijk Nederlands Vervoer en lid van de CTGG (commissie transport gevaarlijke goederen). In 1996 de preventieprijs van het verbond van verzekeraars gewonnen.

In 1998 de NWM de overstap gemaakt naar Nehem TQM Consultants en als consultant/trainer voor o.a. kwaliteit en milieu en het jonge Nehem geholpen volwassen te worden.

In 2004 aangesteld als commercieel directeur bij Nehem en in 2009 de overstap gemaakt naar HTM personenvervoer.

Bij HTM in verschillende leidinggevende functies gewerkt op het gebied van kwaliteit/milieu infratoezicht en logistiek.

Mijn visie op het belang van evenwichtig samen werken tussen werknemers en werkgever heeft mij eigenlijk mijn hele carrière geïnspireerd om actief deel te nemen aan de medezeggenschap door mijn lidmaatschap van de verschillende ondernemingsraden in de periode 1978 – 2017. Hierbij was ik steeds mijzelf en geen vakbond kandidaat. In 2010 de oprichter geweest van “de vrije lijst” bij de OR-verkiezingen van HTM personenvervoer.

In diezelfde periode ook actief geweest als docent voor diverse opleidingsinstituten zoals ISBW, NCOI en LOI.

Momenteel werkzaam als zelfstandig adviseur/traineer met als aandachtsgebieden, kwaliteit, (certificering)audits, coaching en trainingen.

Bleef er dan nog tijd over om vrijwilligerswerk te doen? Zeker wel. Bestuurslid van een stichting voor interconfessionele basisonderwijs, voorzitter van een buurtvereniging en een vereniging van eigenaren en bestuurslid van een politieke partij.

Nou en dan zeker geen hobby’s meer? Hockey op recreatief niveau is de rode draad door mijn sportleven. Dat heeft nu plaatsgemaakt voor bridge en wandelen en fietsen.

“HAAST U ALS U TIJD HEEFT, DAN HEEFT U TIJD ALS U HAAST HEEFT”